Alles over examens

Het goed voorbereiden van het eindexamen is een belangrijke fase, zo niet de belangrijkste fase, van de schoolcarrière. Nu komt het erop aan, en moet de jarenlange studie bekroond worden met het felbegeerde diploma. Van groot belang zijn nu de puntjes op de spreekwoordelijk "i". Hieronder leest u er meer over.

Examentraining d.m.v. bijlessen

Volg daarom bij ons examentraining waarbij de examenkandidaat individueel (!)  met bijlessen wordt voorbereid op het examen. We maken daarvoor een specifieke planning voor die examenvakken die extra aandacht verdienen.

Vervolgens werkt de leerling in een vast schema met een vaste vakdocent aan het examenschema op de tijden dat het de leerling het beste uitkomt. Dat kan bij ons 's ochtends, 's middags, 's avonds of op zaterdag.

Voor examenkandidaten die bij ons huiswerkbegeleiding krijgen, wordt automatisch een tentamen- en examenplanning gemaakt. In de begeleiding kan de leerling met deze planning aan de slag en kan de leerling op elk moment uitleg over de leerstof krijgen. Leerlingen kiezen veelal voor deze combinatie.

Deze voorbereidende examentraining is geschikt voor leerlingen van het   VMBO/MAVO, MBO, HAVO,VWO en Gymnasium en is mogelijk voor alle vakken.

Proefexamens (klassikaal examen, individuele nabespreking)

Ongeveer 2 tot 3 weken voor het examen kunnen leerlingen bij ons in elk vak een proefexamen komen doen. Dit proefexamen wordt afgelegd volgens de wettelijk geldende regels van de landelijke examencommissie. Op deze wijze wordt ook de spanning weggenomen voor het daadwerkelijk examenmoment.

Alle gemaakte proefexamens worden door onze vakdocenten nagekeken, van een cijfer en verbeterpunten voorzien. Bij een gebleken kennisprobleem scholen wij de leerling alsnog op dat specifieke vak of onderwerp razendsnel bij, nog vóór het echte examen start.

Het heeft minstens 9 voordelen om bij ons een proefexamen te maken:

  1. Je doet examen in onze eigen examenruimte
  2. Het examen wordt samengesteld door onze eigen docenten (uniek examen)
  3. Het wordt van een cijfer voorzien volgens de landelijke richtlijnen
  4. Je krijgt een individuele nabespreking
  5. Je krijgt een persoonlijke analyse en persoonlijk advies: wat moet je als leerling nu nog bijspijkeren?
  6. Je krijgt examentips waar je mee kunt scoren
  7. Je leert met welke strategie je het examen het beste kunt maken
  8. Op het echte examen heb je minder stress want je hebt het bij ons al eens gedaan
  9. Je voelt je zeker. Een goede voorbereiding betekent meer zelfvertrouwen!


Examenoefenweekend

In deze 'stampweekenden' waarin  heel veel leerstof nog een keer in hoog tempo wordt doorgenomen geloven wij niet. Dus helaas...

Herexamen
Heb je toch nog een herexamen, kom dan zo snel mogelijk bij ons langs en we helpen je ogenblikkelijk!

Landelijke examendata :  2023

De landelijke examendata voor 2023 zijn bekend: kijk hier voor de data

De meest spannende twee weken van het voortgezet onderwijs komen eraan: het eindexamen! Maar weet jij precies wanneer je welke examens hebt?

Hierboven vind je het examenrooster voor het vmbo, havo en vwo van het eerste en tweede tijdvak. Zo kan je handig en snel opzoeken wanneer en hoe laat je het examen moet afleggen voor de verschillende vakken. We raden je aan om een goede planning samen met ons te maken om je optimaal voor te bereiden. Verder is het belangrijk om alle data goed in je agenda en in je telefoon te zetten, zodat je ervoor kan zorgen dat je ruim op tijd aankomt. Zorg dat je niet te laat komt op je eindexamen.

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info